08-400 719 20                       info@solnakontor.se

Kontorshotell Stockholm

Under åren av pandemi har många, egenföretagare som anställd, insett hur enformigt det blir att jobba hemifrån. På vårt kontorshotell Solna Kontor erbjuder vi färdigmöblerade kontorsrum till förmånliga priser. Här ingår internet, möblemang samt ett fenomenalt läge, med närhet till Stockholm och allt du kan tänkas behöva.

Perfekt för dig som har ett start-up-bolag

På Solna Kontor i Hagalunds industriområde har du det bästa av två världar: nära till Stockholm och dess innerstad, samt riktigt förmånliga priser för kontor. Oavsett om du är ett nystartat företag eller frilansare är vårt kontorshotell det perfekta stället för dig som vill hålla hyran låg. Vårt kontorshotell har dessutom alla nödvändiga faciliteter vilket gör att du kan fokusera på ditt jobb, istället för att tömma soporna. Med bil tar det dessutom cirka 15 min till Stockholm city.

Här är allt du får som hyresgäst hos oss på Solna Kontor:

 • Färdigmöblerade rum
 • Gemensamma duschar
 • Gemensamt kök
 • Veckovis städning
 • Tillgång dygnet runt
 • Möjlighet att hyra förråd
 • Möjlighet att hyra parkeringsplats
 • Internet som ingår i hyran
 • Mötesrum (ingår i hyran)
 • Posthantering
 • Cirka 10 minuters gångavstånd från Solna station
 • Cirka 15 minuter från Stockholm med bil

Kontorshotell hyra

På Solna Kontor kan du välja mellan tre olika kontorsrum beroende på preferenser och önskemål. Vårt allra billigaste kontor, standardkontor 10 kvm kostar 2 250 kronor exklusive moms per månad och rymmer 1-2 personer. Många kontorshotell i Stockholm tillämpar 9 månaders uppsägningstid. En väldigt lång tid när man precis har startat upp ett företag. Det är svårt att beräkna hur verksamheten kommer se ut om ett år och vilka behov som finns då. På vårt kontorshotell erbjuder vi istället tre månaders uppsägningstid. Flexibiliteten är med andra ord hög, vilket gör det lätt för dig som driver en start-up. Du riskerar ej att sitta med ett långt hyreskontrakt på ett kontor som kostar onödiga pengar när verksamheten expanderar.

Kontorshotell Stockholm

Stockholm, landets huvudstad har mycket att erbjuda. När du bor i Stockholm har du en fantastisk möjligt att uppleva storstadspulsen och njuta av butiker, restauranger och kulturupplevelser. Stockholm är också känd för sin fantastiska innovationskraft och har de senaste åren producerat miljardföretag som Klarna och Spotify. Här är entreprenörsandan stark och det finns många företag som brinner för att göra vardagen lite enklare för människor. På kontorshotell och coworking spaces samlas entreprenörer, frilansare och mindre företag. Här finns möjligheten att jobba, men också att träffa andra i samma situation. Ett perfekt tillfälle att utbyta kunskap och nätverka.

Kontorshotell Solna

När Stockholm växer blir staden allt mer sammankopplad. Solna är kanske stadens bästa läge med närhet till allt. Vårt kontorshotell ligger beläget i Hagalunds industriområde och passar dig oavsett om du är frilansare eller ett mindre företag. I området finns flera gym att träna på och lunchrestauranger att äta på. Härifrån är det också nära till Solna Centrum med ett flertal butiker. Solna kommun har dessutom blivit utsedd till Sveriges bästa företagarkommun, 12 år i rad. Ett perfekt ställe för ditt företag, med andra ord!

I framtiden planeras det för en tunnelbanestation i området, som kommer binda ihop Solna med Stockholm och i dagsläget finns Solna station. Här tar du enkelt tåget in till Stockholm. Solna station ligger dessutom på gångavstånd från vårt kontorshotell, så det går smidigt att ta sig.

I hyran ingår också städning, wifi, gemensamt kök och mycket, mycket mer. Samtidigt är priserna lägre jämfört med kontorshotell i centrala Stockholm och utbudet av parkeringsplatser är större. När Stockholm växer binds Solna alltmer ihop med Stockholm och det är ett läge med enorm framtidspotential.

Coworking spaces Stockholm

Coworking spaces liknar till viss del kontorshotell men skiljer sig också åt. Det första coworking spacet grundades i Berlin 1995 av hackers. Genom att dela på ytor kunde man tillsammans jobba med gemensamma projekt och det bidrog också till kunskapsöverföring i stor utsträckning. Det öppnades fler och fler hackerspaces på platser som San Fransisco. Man började även lägga till sociala nätverksträffar vilket ledde till ytterligare spridning.

Bernard DeKoven beskrev coworking som “att arbeta tillsammans på lika villkor.” Idag är det dock främst ett begrepp för en arbetsplats där man har gemensamma ytor att jobba på och där det ingår nätverksträffar, seminarier och kanske till och med frukost. Det passar den frilansare som vill knyta kontakter och som ofta är på resande fot. Ofta kan man också få avtal som gör att man enbart betalar för det man använder. Vill man använda mötesrummet hyr man det efter behov och det ingår alltså inte i den ursprungliga hyran. Ofta kallas det inte heller för hyra, utan “medlemskap”. Man hyr sällan ett eget kontor utan delar istället på en gemensam lounge där det är först till kvarn som gäller. Varje dag hittar man alltså en ny plats att sitta och jobba på. Det är en arbetsform som är svår för den som har mycket papper att bära runt på.

I Sverige öppnades det första coworking spacet på Sveavägen 9 i Stockholm. Letsbuyit.com var ett populärt ställe under IT-bubblan och många av it-företagen jobbade här. Men det första coworking spacet brukar ändå räknas som San Francisco Coworking Space som grundades 2005 av Brad Neuberg i San Fransisco. Genom ett medlemskap här, fanns det möjlighet till meditation och delade luncher, vilket hade sin lockningskraft. Idag är det vanligt att många coworking spaces har öppet dygnet runt men då stängdes dörrarna prick 17:45.

Idag är coworking spaces ett givet komplement till de klassiska kontorshotell. Ett coworking space har mer fokus på nätverkandet mellan entreprenörer och erbjuder ofta event, träffar, gym och kanske till och med frukost varje dag som en del av medlemskapet. På ett kontorshotell hyr du istället ett eget kontor där du också kan förvara dina egna saker. Ett kontorshotell inkluderar inte nätverksträffar på samma sätt och inte heller gym, men det möjliggör istället lägre priser. Du behöver heller inte betala för en nätverksträff som du inte går på eller ett gym som du knappt använder. Istället kan du lätt anpassa saker efter dina behov. I Hagalunds industriområde, där vårt kontorshotell ligger, finns det gott om gym så, för dig som vill träna, finns det goda möjligheter att göra det.

Det finns fördelar med de olika uppläggen. En tumregel kan vara att den som har mycket fysiskt material och behov av en fast plats tjänar mer på att hyra ett kontor på ett kontorshotell istället för ett medlemskap i ett coworking space.

Varför kontorshotell?

För både frilansare och mindre företag är det mycket fördelaktigt att hyra in sig i ett kontorshotell i Stockholm. Framförallt så är det enkelt. I hyran för kontoret ingår många faciliteter såsom duschar, kök och wifi. Varje vecka genomförs också en veckostädning. På Solna Kontor vill vi att vårt kontorshotell ska erbjuda en helhetslösning där vi ordnar med alla praktiska detaljer, så att du kan fokusera på det du vill göra och kan bäst. Den personliga servicen gör att du sparar både tid och energi, som kan läggas på att utveckla din verksamhet. Närheten till Stockholm gör dessutom att du lätt kan ta dig in till staden när du har ärenden att uträtta eller möten att gå på.

När du hyr in dig på ett kontorshotell i Stockholm hamnar du också bland likasinnade. Du har givetvis ditt eget kontor, men de gemensamma köken kan bli en mötesplats där du träffar andra i samma situation. Det ger möjlighet till att bygga ut nätverket på kafferasten, utan att behöva mingla på konferenser.

Ytterligare en fördel med kontorshotell i Stockholm är att det är flexibelt. När verksamheten expanderar så kan behovet av kontor och förråd öka. Som hyresgäst på ett kontorshotell är det lätt att göra detta, utan att sitta med långa avtal hos fastighetsägare. Det gör att du kan spara både tid och pengar. När du hyr ett privat kontor så måste du redan på förhand veta hur stora dina behov kommer vara i framtiden och måste själv sköta kontakten med fastighetsägaren.

Kontorshotell erbjuder ofta kontor i olika storlekar för att kunna tillgodose dina behov. På Solna kontor har vi tre olika varianter att välja på. Du har också tillgång till våra två konferensrum vilket gör det lätt för dig att hålla större möten på vårt kontorshotell. På Solna Kontor, i närheten av Stockholm, fokuserar vi på att erbjuda helhetslösningar till ett riktigt, riktigt bra pris. Att kunna hålla låga kostnader i en nystartad verksamhet, innan intäkterna börjar komma, är att ge sig själv riktigt bra förutsättningar för en lyckad företagsresa.

Jobba hemifrån

Man kan fråga sig vad alternativet till att jobba på ett kontorshotell egentligen är. Självklart kan man jobba hemifrån, men många vittnar om att det är lätt att vardagen och jobbet flyter ihop, Det är svårt att fokusera när man ser att tvätten behöver vikas och disken måste diskas. När du kommer bort från hemmet så kan du lägga allt det där åt sidan och istället koncentrera dig på jobbet till 100%. Den tydliga skillnaden gör att du kan släppa jobbet när du kommer hem.
Det är också många som har svårt att motivera sig när de jobbar hemifrån. Det är svårt att hålla disciplinen när det finns många andra roliga saker. Kanske är det därför man ser så många jobba ifrån caféer och liknande. Det kan dock vara svårt att ta både större möten, samt möten som innehåller information av känslig natur, på offentliga platser. På Solna Kontor har du istället tillgång till både ditt eget kontor samt mötesrum. När du hyr ett kontorshotell slipper du dessutom tänka på att förvaringsutrymmet ska ta slut i källaren. Med ett fast kontor, och förråd om du så önskar, så finns det alltid plats för fler pärmar, utan att konkurrera med farmors finporslin och andra prylar som förvaras i källaren.

Varför Solna Kontor?

Solna kontor har inte de coolaste designmöblerna eller den flashigaste adressen. Vårt fokus ligger inte heller på nätverkande frukostar där du får träffa andra entreprenörer. Istället fokuserar vi på att ge dig allt du behöver till ett riktigt, riktigt bra pris. För dig som precis har startat en start-up är det ett perfekt tillfälle. Solna Kontor ligger nära Stockholm samtidigt som hyran är låg och inkluderar en helhetslösning med städning och postsortering. Dessutom tillämpar vi korta uppsägningstider och du har stora möjligheter till att enkelt expandera verksamheten. När Stockholm växer är Solna ett område med enorm framtidspotential. Genom att hyra kontor av oss på Solna Kontor ger du dig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas med din verksamhet.

Vilka olika kontorsrum finns det?

Hos oss på Solna kontor erbjuder vi tre olika sorters kontorsrum. Välj själv vilket som passar dig och ditt företag bäst.
Alla våra rum är utrustade med följande möbler:

 • Skrivbord
 • Skrivbordsstol
 • Hurts
 • Hyllor för pärmar
 
 1. Standardkontor 10 kvm
  Detta är vårt förmånligaste kontorsrum. Vårt standardkontor är på 10 kvadratmeter utan fönster. Detta kontor passar bra för 1-2 personer och hyrs ut från 2 250 kronor exklusive moms. Givetvis är rummet möblerat med alla faciliteter du kan tänkas behöva.

 2. Standardkontor med fönster, 10 kvm
  Vårt andra kontorsrum är av ungefär samma storlek, men här får du även ett fint ljusinsläpp från fönster. Även detta kontor rymmer 1-2 personer och hyrs ut från 3 500 kronor exklusive moms.

 3. Större kontor med fönster, 12-16 kvm
  Vårt tredje kontorsrum är lite större än de övriga två. Detta kontor passar bra för 2-4 personer och hyrs ut från 3 900 kronor exklusive moms.

Vad ingår mer i priset?

I hyran ingår givetvis inte bara kontoret utan också många faciliteter runt omkring. På Solna Kontor får du mycket för pengarna och här är ett urval av de tjänster som ingår i priset:

Internet

Ingen kan väl jobba utan internet idag och på vårt kontorshotell erbjuder vi högklassig fiberanslutning från Bahnhof. I hyran ingår trådlöst internet och det går även att få ett trådbundet internet anslutet, om du till exempel jobbar mycket med Skype, Google Meet, Teams och andra program som kräver hög internethastighet, och där wi-fi inte räcker till.

Tillgång dygnet runt

Om du frilansar har du säkert flexibla tider och det är inget vi på Solna Kontor vill stoppa dig ifrån. Du har tillgång till kontoret dygnet runt och kan jobba på precis de tider som passar dig bäst. Till både ditt kontor, samt ditt förråd om du väljer att hyra det, har du en egen nyckel.

Veckovis städning

I hyran ingår veckovis städning. Allmänna ytor städas och en lättare städning av alla kontor görs. I städningen av kontoren ingår lättare dammtorkning, tömning av papperskorgar samt städning av golvet. Det gör att du slipper tänka på hur städningen ska ordnas utan kan fokusera på ditt jobb.

Förråd för förvaring

I anslutning till Solna Kontor finns det förråd att hyra för förvaringsutrymme. Även förrådet har du tillgång till dygnet runt vilket gör det enkelt för dig att jobba på de tider som passar dig bäst. Du slipper också ha ett överbelamrat kontor och kan enkelt ställa ned saker och pärmar som du använder mer sällan.

Posthantering

Du kan enkelt registrera ditt företags adress på vår adress, Fabriksvägen 2. Posten kommer då till en gemensam brevlåda. En gång om dagen sorteras posten i receptionen och delas sedan ut till ditt kontor. Det gör det enkelt för dig som frilansare att ha en fast plats att jobba ifrån.

Parkering för bil

Vid Solna Kontor finns det parkeringsplatser för bilar att hyra. När du hyr kontor från oss slipper du cirkulera runt för att hitta en eftertraktad parkeringsplats i Stockholm. Ytterligare ett sätt att minska stressen på under morgontimmarna.

Kök och duschar

På vårt kontorshotell finns det tillgång till kök där du enkelt kan laga din mat. Köken är utrustade med porslin och allt du kan tänkas behöva för att kunna laga mat på kontoret. I byggnaden finns även gemensamma duschar för att göra det enkelt för dig som cykelpendlar till jobbet från Stockholm. Både kök och duschar är gemensamma och städas varje vecka.

Mötesrum

På Solna Kontor har vi två mötesrum, ett mindre och ett större – För det små- och stora mötena.

5 anledningar till att välja Solna Kontor

 1. Fördelaktig hyra!
  Som du märker ingår det inte bara ett kontor i hyran utan också internet, kök, möbler och ett fantastiskt läge, nära centrala Stockholm. När du hyr kontor hos oss får du mycket för pengarna, helt enkelt. Precis som det ska vara, med andra ord. Perfekt för dig i början av företagsresan och som inte vill lägga onödiga pengar på dyr hyra.

 2. Bra parkerings- och förvaringsmöjligheter.
  I anslutning till vårt kontorshotell finns det goda möjligheter att både hyra förråd samt parkeringsplats. Det gör stor skillnad mot innerstaden där bristen på parkeringsplatser kan skapa stress på morgonen. Du väljer själv hur många förråd du vill hyra och behöver aldrig betala för något du inte använder. Bra för både dig och ekonomin!

 3. ”Nyckelfärdiga” kontorsplatser.
  Vi vill att det ska vara enkelt att hyra från oss på Solna Kontor. Därför är våra kontor och vårt kök utrustat med alla de möbler du behöver för att kunna jobba. Den veckovisa städningen gör att du slipper tänka på att tömma soporna och dammtorka. Personlig service för att du ska få de bästa förutsättningarna till att jobba.

 4. Toppläge nära Solna Centrum och Karolinska Sjukhuset.
  I Hagalunds industriområde är det nära till lunchrestauranger, gym och Solna tågstation. Bara några minuter bort med bil ligger Solna centrum och åt andra hållet ligger Karolinska Sjukhuset. Resan in mot centrala Stockholm tar mindre än cirka en kvart med bil. Närheten till Solna Station gör att det är goda pendlingsmöjligheter för den som hellre reser med SL. Det är också många fina cykelbanor runt omkring vilket gör det lätt för dig som vill motionera på morgonen och väljer cykeln. Solna Kontor är beläget så att det ska vara nära till allt.

 5. Anpassat efter dina behov.
  Ett kontorshotell erbjuder en flexibilitet som gör att du enkelt kan anpassa förutsättningarna efter dina behov. Fler förråd, större kontor och tillgång 24/7 är bara några av de saker som gör att du kan lägga upp arbetet precis som du önskar. Att slippa tänka på de praktiska detaljerna gör
  att du sparar tid, energi och pengar. I slutändan gör det att du kan fokusera mer på din verksamhet.

Avslutningsvis

Att hyra kontor, istället för att sitta hemma, är ett enkelt sätt att skapa en skillnad mellan jobb och fritid. På Solna Kontor vill vi erbjuda bra kontorsplatser till förmånliga priser, samtidigt som du har nära till centrala Stockholm. Vi vill att du ska få den personliga servicen som gör
att du kan fokusera på ditt jobb, istället för allt runtomkring. Kontakta oss på mejl eller telefon så berättar vi mer!